12 : (-2) - (-3) =
(-2)³ × 3 - 25 =
(-15) : 3 - 5 × (-1) =
3 × (-7) - 7 × (-2) =
6 × (-4) + 5 × (-9) =
(-18) : 9 - (-27) : (-1) =
Poproszę o nie samo rozwiązanie tylko jeszcze rozpisanie, ponieważ mam bardzo wymagającą panią. Kto pierwszy zrobi dobrze jutro dam najlepsze. Z góry dzięki :)

2

Odpowiedzi

2010-03-29T17:04:17+02:00
12 : (-2) - (-3) = -6+3 = 9
(-2)³ × 3 - 25 = -8*3-25= -24-25= -49
(-15) : 3 - 5 × (-1) =-5-(-5)= -5+5= 0
3 × (-7) - 7 × (-2) = -21-(-14)= -21+14= -7
6 × (-4) + 5 × (-9) = -24+(-45)= -24-45= -69
(-18) : 9 - (-27) : (-1) = -2-27= -29
1 2 1
2010-03-29T17:04:51+02:00
12 : (-2) - (-3) = -6 + 3 = -3
(-2)³ × 3 - 25 = -8 × 3-25 = -24 - 25 = -49
(-15) : 3 - 5 × (-1) = -5 +5 = 0
3 × (-7) - 7 × (-2) = -21 + 14 = -7
6 × (-4) + 5 × (-9) = -24 - 45 = -69
(-18) : 9 - (-27) : (-1) = -2 -27 = -29
1 5 1