Odpowiedzi

2010-03-29T17:38:26+02:00
A) A=(-2,-4)
B=(3,-3)
C=(2,2)
D=(-3,1)

Oznaczałam to od dołu z lewej strony do prawej i do góry i w lewo tam jest D

IABI = √(3-(-2))² + (-3-(-4))²= √6² + 1²= √36+1= √40= √4*10= 2√10

Obw: 2√10 *4= 8√10

b) A= (-3,-4)
B= (4,-1)
C=(-3,2)

Oznaczałam też od dołu późnej w prawo i w górę.

IABI= √(4-(-3))² + (-1-(-4))²= √7² +3 ²= √49+9= √58
IACI= √(-3-(-3))² + (2-(-4))²= √8²= √64 = 8
IBCI= √(-3-4)² + (2-(-1))²= √(-7)² +3²= √49+9 = √ 58

Obw= √58+√58+8=8+2√58

Mam nadzeje, że pomogłam
Pozdrawiam:-)!!!
56 1 56