Odpowiedzi

2009-11-03T13:10:17+01:00
Wszędzie jest ta sama podstawa, więc:
100+101+102+103+104=m-100
510=m-100 |+100
m=610
2009-11-03T17:19:34+01:00
2 ¹⁰⁰ + 2 ¹⁰¹ + 2 ¹⁰² + 2 ¹⁰³ + 2 ¹⁰⁴ = 2 (do potęgi m ) - 2 ¹⁰⁰ = 2 ¹⁰⁰ ⁺¹⁰¹ ⁺ ¹⁰²⁺ ⁰³ ⁺ ¹⁰⁴ = 2 ⁵¹⁰ .

2 ⁵¹⁰ = 2 (do potęgi m) - 2 ¹⁰⁰ = 2 ¹⁰⁰ + 2 ⁵¹⁰ = 2 (do potęgi m).

2 (do potęgi m) = 2 ¹⁰⁰ ⁺⁵¹⁰.

2 (do potęgi m) = 2 ⁶¹⁰

2 ⁶¹⁰ = 2 (do potęgi m)

to zadanie jest na pewno dobrze, więc zaznacz jako najlepszą odpowiedź z korzyścią dla siebie i dla mnie ;)) jak to się mówi coś za coś ;d. ;)
1 5 1