Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-29T19:18:51+02:00
X + 2y=29 x=29-2y
2x + y=17 y=17 - 2 x

x= 29 - 2y
2 * (29 - 2y) + y = 17

x=29 - 2y
58 - 4y + y = 17

x=29 - 2y
58-3y=17

x= 29 - 2y
-3y=17-58

x= 29-2y
-3y= -41 /:(-3)

x=29-2y
y=13 i 2/3 (ułamek trzynaście i dwie trzecie)

x + 2* 41/3 (ułamek czterdzieści jeden trzecich)
y = 13 i 2/3

x + 82/3 (ułamek osiemdziesiąt dwa trzecich)
y= 13 i 2/3

x+ 27 i 1/3 (i jedna trzecia)
y= 13 i 2/3

x= 29 - 27 i 1/3 (i jedna trzecia)
y= 13 i 2/3

x=1 i 2/3 (jeden i dwie trzecie)
y= 13 i 2/3