Mam pare zadań.Jest ich 2 .Chciałabym abyście pomogli mi na nie odpowiedzieć z działaniami....Daje 20 pkt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Za dobre rozwiązanie .
Zad.1. Pani Karolina z zebranych malin zrobiła 23 półtora litrowych butelek soku . Ile to litrów soku ?
zad.2.Samochód jedzie z prędkością 56km/h.Oblicz drogę jaką przejedzie w czasie
- 1/4 (jedna czwarta godziny )
-1/2 (jedna druga godziny )
-3/4 (trzy czwarte godziny )
- 1 ( jednej godziny )
- 1 . 1/4 (Jeden i jedna czwarta godziny )
Please Pomoycie mi dam¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤!!!!!!!!!!!!!!!!!¤20PKT¤!!!!!!!!!!!!!!!!!!¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

3

Odpowiedzi

2010-03-29T19:19:17+02:00
1.23x1,5l=34,5l
2.
-1/4h=15min
56:4=14km
-1/2h-30min
56km;2=28km
-3/4km-45min
14kmx3=42km
- 1h-56km
- 1 i 1/4h
56km+14km=70km
2010-03-29T19:20:30+02:00
Zad.1
23 * 1,5 = 34,5 -litry soku
zad.2
1/4h * 56km/h = 14 km
1/2h * 56m/h = 28 km
3/4 * 56km/h = 42 km
1h * 56 km/h = 56 km
1 i 1/4h * 56hm/h= 70 km
liczę na naj ;))
  • Eme
  • Początkujący
2010-03-29T19:21:53+02:00
1.23*1,5=34,5 Odp: Pani Karolina zrobiła 34,5 litrów soku .
2.a) 56/4=14
b)56/2=28
c)14+28=42(logiczne bo 1/4 i 1/2 to 3/4 jak sie nie myle )
d)56
e)70 (14+56)