Odpowiedzi

2009-10-31T23:18:36+01:00
30 000* 11 =330 000
330 000+0,025*330 000=330 000+8250=338250
338250:500=676,5
potrzebujemy 700 ryz
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-31T23:23:30+01:00
25 promili = 0,025

0,025 * 500 = 12,5

30000*11=330000
330000:500=660
660*12,5=8250
8250:500=16,5
660+16,5=676,5

Należy przygotować 677 ryz papieru.