Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-29T21:06:19+02:00
(4 - 9/2)² = (5 - 9/2)² /√
4 - 9/2 = 5 - 9/2 /+(9/2)
bład jest w tym mniejscu
opuszczając piewiastek powinno się wziąść pod wartość bezwzglębną:
|4 - 9/2|=|5 - 9/2|
4 - 9/2<0 czyli opuszczając wartość zmieniamy znaki:
-4+9/2=5-9/2
2010-03-29T21:41:04+02:00
16 - 36 = 25 - 45 / +20¼
16 - 36 + 20¼ = 25 - 45 + 20¼
4² - 9 × 4 + 81/4 = 5² - 9 × 5 + 81/4
(4 - 9/2)² = (5 - 9/2)² /√
4 - 9/2 = 5 - 9/2 /+(9/2)
4 = 5
2 × 2 = 5


(4 - 9/2)² = (5 - 9/2)²
(-0,5)²=(0,5)²/√
-0,5=0,5

TO JEST SPRZECZNOŚĆ ( można to zapisać tylko przy użyciu wartości bezwzględnej. Gdy to zrobimy ten przypadek stanie się niemożliwy)