A(a+b+c)-b(a-b+c)-c(a-b-c)=
x(x-do potęgi drugiej+2x=1)-(4x-do potęgi trzeciej+8x-do potegi drugiej-6):2=
12b*b-1:4+14*b dodrugiej-2b:21-b-b dodrugiej:3

Pierwsze uprościć wyrażenie a ptem popodstawiać liczby
3(x-do drugiej-2x+3)-2(x-dodrugiej-5x-1) dla x=2
a(2ab+b)-b(a-2ab+a-do drugiej) dla a= O,1ib=-10

2

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-29T21:54:43+02:00
A2±ab+ac-ba+b2-bc-ca-cb+c2=a2+c2
2010-03-29T22:04:24+02:00
A²+ab+ac-ba+b²-bc-ca+cb+c²=a²+b²+c²

x(x²+2x ???? sprawdź bo to wyrażenie mogłaś coś zle napisać bo tego się nie da rozwiązać ponieważ jest dużo znaków równa się a to jest raczej równanie

3(x²+2x+3)-2(x²-5x-1)=3x²+6x+9-2x²+10x+2=
x²+16x+11=2²+16*2²+11=4+32+11=47

a(2ab+b)-b(a-2ab+a²)=2a²b+ab-ba+2ab²-ba²=2a²b+2ab²-ba²=2*( 0,1)²*-10+2*0,1*(-10)²-10*(0,1)²=0,02-10+20-1=19,02

Mam nadzieje że dobrze Pozdrawiam