Odpowiedzi

2010-03-30T10:14:53+02:00
20zł+ 15zł=35zł
35zł: 2= 17,50zł
35zł-17,50zł=17,50zł
17,50zł * 2=35zł
17,50zł + 35zł=52,50zł
2010-03-30T10:15:38+02:00
Heniek ma 20zl.mama dala mu 15.heneik dal swojemu bratu polowe a tato dorzucil 2 razy wiecej niz heniek bratu.ile heniek ma pieniedzy?

Ma 20 zł-pierwsze zdanie tak mówi !!!

gdyby miała na początku 20zł/ to:

20+15=35
35:2=17,50- tyle oddał bratu

17,50+2*17,50=17,50+35=52,50 zł