Odpowiedzi

2009-11-01T14:55:47+01:00
6 do potęgi2 -3*4 do potęgi 2=36-48=-12

(6 do potęgi2 -3*4)do potęgi 2=(36-12)do pot.2=576

0,5do potęgi2 +3:4do potęgi 2=0,25+0,75=1

(0,5do potęgi2 +3:4)do potęgi 2=(0,25+0,75)do pot.2=1

nie wiem czy dobrze ale sie staralam ;p
2009-11-01T15:12:56+01:00
6 do potęgi2 -3*4 do potęgi 2= 36 - 3*16= 36 - 48 = - 12

(6 do potęgi2 -3*4)do potęgi 2= (36 - 12) do potęgi 2 = (24) do potęgi 2 = 576

0,5do potęgi2 +3:4do potęgi 2= 0,25 + 3 : 16 = 1/4 + 3/16=
1*4/4*4 + 3/16 = 4/16 + 3/16 = 7/16

(0,5do potęgi2 +3:4)do potęgi 2= (0,25 + 0,75) do potęgi 2 = (1) do potęgi 2 = 1

nie wiem czy dobrze, ale przynajmniej się starałam :P