Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-30T17:50:04+02:00
1/4=0.25 dag
0.25*50[kostki]=12.5 kg
18-12.5kg=5.5 kg
odp zostało 5.5kg masła
plis najlepszy
2010-03-30T17:50:14+02:00
50*0,25kg =12,5 kg

18kg - 12,5 kg = 5,5kg
Odp: Zostało 5,5 kg masła