Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-30T18:17:00+02:00
1/5 z 30 to 6 ucznów
30 - 6 = 24
3/8 z 24 to 9 uczniów
6 + 9 = 15
30 - 15 = 15 uczniów
Odp: Piątkę lub czwórkę otrzymało 15 osób.
1 5 1
2010-03-30T18:19:00+02:00
30 × 1/5 = 6
30-6=24
24 × 3/8= 9
30- (6+9)= 30- 15 =15
W klasie czworke lub piatke otrzymalo 15 osob.