Odpowiedzi

2010-03-30T18:33:16+02:00
300 - 3 * 87 = 261
261 : 3 = ...
2010-03-30T18:33:46+02:00
Bluzy: 3 * 87 = 261
300 - 261 = 39
Czapki: 39
39 : 3 = 13
Odp.: Jedna czapka kosztuje 13 zł
2010-03-30T18:35:12+02:00
3 bluzy -> 87 * 3 = 261zł za bluzy
300 - 261 = 39
czapka -> 39:3 = 13 zł
Odp: Cena czapeczki wynosi 13 zł.