Odpowiedzi

2010-03-30T19:01:41+02:00
26-4= 22
22:2=11
11+4=15
odp. chłopców jest 15, a dziewczyn 11.
11x48=528
15x45=675
528+675=1203
odp. łączie wszyscy ważą 1203kg.
1203:26=46,27kg
odp. średia waga jedego uczia w tej klasie wynosi 46,27kg.
2010-03-30T19:04:41+02:00
A)15 *45kg=675kg
11*48kg=528kg
675kg+528kg=1203kg-łączna waga klasy

b)1203/26~46.27kg