Wojtek wpisywał w tabeli ile czasu spedzał przed komputerem kazdego dnis od poniedziałkudo niedzieli poniedziałek -40
wtorek-65
środa - 20
czwartek 50
piontek-85
sobota - 90
niedziela-70
prosze mi psysłac działania
a oblicz ile czsu spendzał średno przed komputerem jednego dnia

3

Odpowiedzi

2010-03-30T19:13:23+02:00
65+40+20+50+85+90+70=420
420:7=60

średnio spędził 60 h
2010-03-30T19:13:33+02:00
65+20+50+85+90+70=380
380/7=54,23
2010-03-30T19:15:01+02:00
Sumujemy liczbę minut(?) w dniach:
40+65+20+50+85+90+70=420
to, co nam wyszło dzielimy przez ilość dni:
420:7=60 minut czyli godzina dziennie :)