Odpowiedzi

2010-03-30T19:56:16+02:00
Ingredients:
0,5 l whipped cream
2 eggs
100 g sugar
banan
pear

Procedure:
1. mix the whippet cream with sugar and eggs
2. next put it to freezer for 2 hours
3. peel the banana and pear
4. cut them into pieces
5. take out from freezer the ice creams and put it to bowls
6. put the fruit on the ice cream
7. serce the ice cream after maked

Pol. :

Produkty :
0,5 litra bitej śmietany
2 jajka
100g cukru
banan
gruszka

Procedura :
Zmiksuj bitą smietanę razem z cukrem i jajkami.
Później włóż do zamrażarki na 2 godziny
Obierz banana i gruszkę ze skurki
Potnij je na kawałki
Daj na górę lodów owoce
Zjedz lody po zrobieniu ;)
7 4 7
2010-03-30T19:57:07+02:00
Po polsku

PRZEPIS NA LODY ŚMIETANKOWE

Składnik
- 1 litr mleka
- 1 litra śmietanki
- 12 żółtek
- 40 dkg cukru
- wanilia – wystarczy też cukier waniliowy, ale musi być go sporo.

Wanilię zagotować z mlekiem i śmietanką (potem ją wyrzucić), żółtka utrzeć z cukrem i ostrożnie, ciągle mieszając, wlewać mleko do żółtek (a nie odwrotnie).

Chwilę potrzymać na gorącej blasze, nie zagotowując, potem odstawić i oziębić, wlać do formy i kręcić w maszynce do lodów. Gdy są dobrze zmrożone, wyrzucić z formy na półmisek, obłożyć andrutami i podać.

Po angielsku

Recipe for ice-cream ingredient - 1 liter of milk - 1 liter cream - 12 egg yolks - 40 grams of sugar - vanilla - just a vanilla sugar, but it must be a lot. Vanilla Boil milk and cream (and then throw it out), egg yolks with sugar until light and carefully, while stirring, pour the milk into the yolks (and not vice versa.) hold a moment on a hot plate, not zagotowując, then set aside and cool, pour into the mold and turn to ice in a food processor. When they are well frozen, discard the forms to półmise
2 3 2
2010-03-30T20:03:54+02:00
Cytrynowe-limonkowe lody z cynamonem i miętą
Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki śmietany
- 1 szklanka soku z cytryny
- ½ szklanki soku z limonki
- łyżeczka cynamonu

Sposób przyrządzenia:
Połączyć w misce śmietanę albo jogurt z cukrem, aż do jego rozpuszczenia. Wlać sok z obu cytryn, wymieszać Wlać do formy i wstawić do zamrażalnika na 2 do 3 godzin. Wyjąć na pięć minut przed podaniem, nałożyć do pucharków/kieliszków/miseczek/ posypać drobno startą gorzką czekoladą i listkami mięty.


Lemon-lime ice cream with cinnamon and mint
Ingredients:
- 1 cup sugar
- 2 cups cream
- 1 cup lemon juice
- ½ cup fresh lime juice
- Teaspoon cinnamon

Ingredients:
Combine in a bowl of sour cream or yogurt with sugar until it dissolves. Pour the juice of two lemons, mix Pour into mold and put in the freezer for 2 to 3 hours. Take five minutes before serving, place the cups / glasses / cups / sprinkle with finely grated dark chocolate and mint leaves.
4 4 4