Odpowiedzi

  • JBLO
  • Początkujący
2010-03-30T20:51:48+02:00
200 x 1,80 = 360
200 x 2,15 = 430
430 - 360 = 70

Odp: Właściciel sklepu zarobił na jogurtach 70 złotych
2010-03-30T20:52:26+02:00
200*1,80=360zł-tyle wydał kasy za zakup 200 jogórtów

200*2,15=430zł-tyle zarobił kasy za sprzedanie jogórtów

430zł-360zł=70zł
Odp:Na sprzedarzy jogórtów zarobił 70 zł
2010-03-30T20:52:46+02:00
1,80zl - 2,15zl =0,35zl
0,35zl * 200 = 70zl
Odp.: Właściciel sklepu zarobił na sprzedarzy jogutrów 70 zł.