Odpowiedzi

2009-11-01T17:53:46+01:00
4 i1/2dm = 45cm = 450mm
17 i 3/4m =17,75m *100 = 1775 cm
1t=1000 kg= 1000* 100dag= 100.000dag = 100.000 *10 g= 1.000.000g=1.000.000 g *1000 mg=1.000.000.000mg
t=1kg= dag= g= mg jak wyżej
t= kg= 1dag= g= mg jak wyżej
t= kg= dag=1g= mg jak wyżej

4 i 1/2kg=4,5kg*1.000 g =4.500g
2 i 1/4t= 2,25t*1000 kg =2250kg
10 i 1/5dag=10,2 dag *10 g =102g
27g= 27g :10 = 2,7dag
8,2dag=8,2 :100 kg =0,082kg