Odpowiedzi

2010-03-30T21:38:56+02:00
5x100=500
5-1=4
4x100=400
100:4=25
ODP>25 zł wiecej
2010-03-30T21:39:18+02:00
5*100zł=500zł - koszt paliwa
500zł:4=125zł - koszt paliwa na osobę po rezygnacji jednej osoby

125zł-100zł-25zł

Każda z osób musi przeznaczyć na paliwo o 25zł więcej
2010-03-30T21:39:43+02:00
5os. - po 100 zł

łączny koszt paliwa 5 * 100 = 500 zł

4os. - po x zł

x = 500 / 4 = 125 zł

Odp. Muszą przeznaczyć po 125 zł czyli o 25 zł więcej.