Odpowiedzi

2010-03-31T17:03:22+02:00
(2140-1389-699): 6,4= 52:6,4=8,125

Kupiono 8 kaset
2010-03-31T17:03:29+02:00
1389+699=2088
2140-2088=52
52:6,4=8 kupiono 8 kaset
2010-03-31T17:08:07+02:00
Szkolny komitet rodzicielski zagospodarowal 2140zl na zakup sprzetu TV kupiono telewizor za 1389zl magnetowt za 699zl za resztye postanoweiono kupic kasety 1 kaseta kosztowala 6,40zl ile kupino kaset.

2140-1389=751
751-699=52
52:6,40=8,125
Odp.Kupiono 8 kaset.