Odpowiedzi

2010-03-31T23:10:07+02:00
Cena biletu normalnego: 14zł+20%*14=14+2,8=16,8zł.

Za x biletu ulgowego i 2 normalne: 14x+33,6
1 5 1
2010-03-31T23:10:25+02:00
N=1,2*14=16,8
x*14+2*16,8=14x+33,6
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-31T23:13:28+02:00
Ulgowy:14
normalny:
100%+20%=120%=1,2
14*1,2=16,8
x:ilość biletow ulgowych
2:ilosc biletow normalnych

14x+2*16,8
14x+33,6
odp. zaplaci 14x+33,6 zlotego