Odpowiedzi

2010-04-03T16:58:49+02:00
467-82=385(385 +154= cały karton czyli=539)
waga saszetki to 467 : 50,45=9,25 waga saszetki
waga kartonu (liczba saszetek w kartonie razy waga 1saszetki) 539x9,25=4985,75
waga kartonu 4985,75 kg
539-159=380 kupiłaś 380 saszetek
A teraz ile kg?380 saszetek x 9,25=3515kg



Dr.House.


Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-03T17:20:37+02:00
467-82=385
385:5=77 ( jedna piąta pojemności kartonu)
77+77=144 (pojemność całego kartonu)
144:4=36 ( jedna czwarta tego co kupuje)
36 razy 3=108(ilosc kupionych saszetek)
pojemnosc kartonu to 144 saszetek= 7264,8 kg
Odpowiedz numer 1
Cały karton ma pojemność 144 saszetki czyli 7264,8 kg
Odpowiedz numer 2
Z całego kartonu kupujesz 108 saszetek.
2 3 2