1.Uczestnicy konkursu o zwierzętach otrzymywali:2 punkty na poprawną odpowiedź,0 punktów na brak i -1 punkt za błędną odpowiedź.Uczestnik,który uzyskał 62 punkty,odpowiedział poprawnie na 36 pytań.Na ile odpowiedział błędnie?
2.Ania wyjechała do schroniska dla zwierząt o godzinie 15.30,a wróciła o 18.10.Podróż w obie strony zajęła jej 45 minut,a pozostały czas spędziła w schronisku.Ile czasu Ania przebywała w schronisku?

3

Odpowiedzi

2010-04-03T20:32:51+02:00
Zadanie 1

2×36=72
72-62= 10
odp Błednie odpowiedzial na 10 pytan.

Zadanie 2

18,10-15.30= 2h 40 min
2h 40 min - 45min= 1h 55min
odp Ania przebywala w schronisku 1h 55 min
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-03T20:33:17+02:00
1. 36 × 2 = 72
72 - 62 = 10

Błędnych odpowiedzi było 10.

2. 18.10h - 15.30h = 2.40h
Od godziny 15.30 do godziny 18.10 mijają 2 godziny 40 minut.

2.40h - 0,45h = 1.55h

Przebywała w schronisku jedną godzinę i pięćdziesiąt pięć minut.
2 3 2
2010-04-03T20:43:40+02:00
1.
36∧2=72 - punkty za prawidłową odp.
62 - 72 = 10 - błędne odp.
Odp: Błędnie odpowiedział na 10 pytań.
2.
Od 15.30 do 18.10 - 2godz 40 min
2godz 40min - 45min = 1 godz 55min
Odp : Ania w schronisku przebywała 1godz 55min

2 5 2