1 Chleb na krótki okres czasu można zabezpieczyć na wypadek skażenia za pomocą...
2. Warzywa i owoce trwałe zabezpiecza się przed skażeniem przez...
3. Musisz dokonać dezaktywacji produktów sażonych umieszczonych w opakowaniach . Wybierz i uporządkuj czynności według kolejności wykonywania. Mogą się powtarzać:
- sprawdzić przyrządami dozymetrycznymi stopień skażenia promieniotwórczego
- zmienić opakowanie na czyste
- przesypać produkty do czystego opakowania
- zdjąć wierzchnią warstwę opakowania
- umyć opakowanie z żywności czystą wodą

4. W celu dezaktywacji owoców i warzyw trwałych należy ..
5. W celu dezynfekcji żywności należy najpierw ... opakowanie..... a potem.... lub..... żywność....
6. Mięso i ryby dezynfekuje się przez.....
Proszę o pomoc, nigdzie nie mogę tego znaleźć w książce:(.

1

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-04T11:23:34+02:00
1. ... mrożenie go
2. ... mycie ich

1. sprawdzić przyrządami dozymetrycznymi stopień skażenia promieniotwórczego
2. zdjąć wierzchnią warstwę opakowania
3. umyć opakowanie z żywności czystą wodą
4.przesypać produkty do czystego opakowania
5. zmienić opakowanie na czyste


4. myć je
5. zmienic opakowanie na czyste a potem przesypac produkty do czystego opakowania lub żywność umyć
6. .... gotowanie ich lub pieczenie lub smażenie
26 2 26