Odpowiedzi

2010-04-05T21:20:44+02:00
Dane :
4 4/10 m - tyle spada wyrzucony przedmiot w ciągu sekundy
9 4/5 m - o tyle więcej spada w ciągu kolejnej sekundy


4 4/10 m + 9 4/5 m = 4 2/5m + 9 4/5m = 13 6/5 m = 14 1/5m

14 1/5 m - tyle metrów spadnie w ciągu 2 sekundy

14 1/5m + 9 4/5m = 23m 5/5m = 24m

24m - tyle metrów spadnie w ciągu 3 sekundy

4 4/10m + 14 1/5m + 24m = 4 2/5m + 14 1/5m+24m=18 3/5m + 24m = 42 3/5m


odp. 42 i 3/5 m przeleci wciągu 3 sekund.
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-05T21:22:26+02:00
4,4 + 9,8 = 14,2 - odległość pokonana w drugiej sekundzie
14,2 + 9,8 = 24 - odległość pokonana w trzeciej sekundzie
4,4 + 14,2 + 24 = 42,6 - pokonana odległość