Odpowiedzi

2010-04-06T12:03:55+02:00
3,75x4,5=16,88m2
4,25x5,3=22,53m2
16,88+22,53=39,41m2
39,41:7m2=6 puszek
6x17,85=107,10zł
2 5 2
2010-04-06T12:05:50+02:00
P1= 3,75×4,5=16,875m²
P2= 4,25×5,3=22,525m²
16,875m²+22,525m²=39,4m²
39,4m²:7m²=5,628...≈6
6×17,85zł=107,1 zł
Odp.:Farba kosztuje 107,1 zł.
1 5 1
  • adz
  • Początkujący
2010-04-06T12:06:11+02:00
3,75 x 4,5= 16,875
4,25 x 5,3 =22,525

16,875 + 22,525 = 39,4m[kwadrat]

39,4/7= około 5,626...
a więc trzeba kupić 6 puszek farby.

17,85 x 6 = 107,1 zł.
3 1 3