Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-06T12:47:12+02:00
V= 10x10x10= 1000cm3= 1dm3
V=3x3x4x4x0,5x0,5= 36 dm3
36:1= 36
Odp. Litrowych kartników z sokiem do dużego kartnu zmieści sie 36.


Myslę, że pomogłam. Pozdrawiam.
4 2 4
2010-04-06T12:49:04+02:00
A=3dm=30cm
b=4dm= 40cm
h=0,5m=50cm

3x4=12
12x5=60

odp. do takiego kartonu zmieści się 60 kartoników z sokiem.
14 3 14
2010-04-06T12:50:01+02:00
3dm * 4dm * 5dm = 60dm3 = 60l
odp zmiesci się 60 takich kartoników
4 2 4