Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-06T15:15:43+02:00
Odpowiedź= B


30 lipiec + 31 sierpień = 62 + 30 wrzesień +31 październik = 62+61=123+30 listopad=153
160 -152=8
31grudzień - 8 = 23
lipiec + sierpień + wrzesień + październik + listopad + 8 grudzień =
=160
2010-04-06T16:07:59+02:00
Lipiec to 31 dni
sierpień 31 dni
wrzesień 30 dni
październik 31 dni
listopad 30dni
razem 153 dni
160-153=7 dni
jest grudzień więc dziecko urodzi sie 7 lub 8 grudnia(zależy od tego czy liczymy też 1 lipca). Poprawna jest wiec odpowiedź b)