Odpowiedzi

2010-04-06T16:23:56+02:00
(14+6):0,5 = 20:0,5 = 20*2 = 40 << ilość połówek jabłek i gruszek razem
23 4 23
2010-04-06T16:23:58+02:00
14 * 2 = 28
6 * 2 = 12
28 + 12 = 40
2 1 2
2010-04-06T16:25:00+02:00
14*2= 28 połówek jabłek
6*2= 12 połówki gruszek
28+12=40 połówek razem
2 1 2