Oblicz
a) 0,4 km +300 m =
b) 0,6 kg+ 20 dag =
c)3,4 zł + 2,85 zł =
d) 2,45 zł - 1 zł 20 gr =
e)7 cm + 30 mm =
f) 70 dag + 300 g =
g) 4,32 zł + 5 zł =
h) 12,4 zł -3,55 =
i)2,6 cm + 60 cm =
j) 8,4 t + 300 kg =
k) 80 gr + 2,4 zł =
l)4 * 6,52 zł =
m)4,5 dm + 20 cm =
n)6,2 zł: 4 =

2

Odpowiedzi

2010-04-06T16:43:10+02:00
A) 0,4 km +300 m =700m=0,7 km
b) 0,6 kg+ 20 dag =80dag=0,8kg
c)3,4 zł + 2,85 zł = 6,25
d) 2,45 zł - 1 zł 20 gr =1,25 zł.
e)7 cm + 30 mm =10cm=100 mm
f) 70 dag + 300 g =1000 g=100dag=1kg
g) 4,32 zł + 5 zł = 9,32
h) 12,4 zł -3,55 =8,85
i)2,6 cm + 60 cm = 62,6cm
j) 8,4 t + 300 kg =8,7t
k) 80 gr + 2,4 zł =3,2 zł
l)4 * 6,52 zł = 26,08
m)4,5 dm + 20 cm =65cm=6,5dm
n)6,2 zł: 4 =1,55zł
1 5 1
2010-04-06T16:47:23+02:00
A. 700m
b. 6020dag
c. 6,25 zł
d. 1,25 zł
e. 10 cm
f. 100 dag
g. 9,32 zł
h. 8,85 zł
i. 62,6 cm
j. 8,7 t
k. 3,2 zł
l. 26,08 zł
m. 6,5 dm
n. 1,55 zł