Odpowiedzi

2010-04-06T20:23:46+02:00
Pole płytki 20cm * 20cm = 400cm²
Pole ściany 250cm * 240 cm = 60000cm²

60000cm² / 400cm² = 150
czyli potrzeba 150 płytek i teraz trzeba pomnozyc 1,90 zł * 150 = 285 zł

Odp: Płytki kosztują 285 złotych.
2010-04-06T21:10:16+02:00
20cmx20cm=400cm²
2,5m=250cm
2,4m=240cm
240cmx250cm=60000cm²

60000cm²:400cm²=150

Będzie potrzebne 150 płytek tzn. 150x1,90zł=285zł

Odp.: Płytki będą kosztowały 285zł.