Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-07T15:04:02+02:00
1.
810 : 9 = 90
90 * 5 = 450
90 * 4 = 360

Jedna część wynosi 450 a druga 360.
1 5 1
2010-04-07T15:04:21+02:00
810:9=90

5 * 90 = 450 - 1. część
4 * 90 = 360 - 2. część

1 5 1
2010-04-07T15:06:15+02:00
5x - I część
4x-II część

5x+4x=810
9x=810
x=90

5x=450
4x=360

Odp. Części wynosiły 450zł i 360zł.
1 5 1