Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-02T19:42:05+01:00
100-37=63%
56*0,63=35,28zł

56*0,5=28
56+28=84zł
1 5 1
2009-11-02T19:44:34+01:00
A) 35,28zł czyli 56* 37% to co wychodzi odejmiemy od 56 i wychodzi kwota
b) w klasie 1 bilet będzie kosztował 84 zł czyli 56* 50% wynik dodajemy do 56
1 5 1