PILNE!
muszę mieć przepis na tort po niemiecku.
mam już część o biszkopcie:
Eier und Zucker ca. 15 Minuten in Küchenmaschine schaumig rühren. Mehl, Kakao-Pulver sieben und vorsichtig unter die Masse heben. In einer Ringform im Backofen ca. 30 min bei 180 - 200 °C backen. Damit der Boden gleichmäßig hoch wird, zum Auskühlen auf den Kopf stellen. Der Boden ist besser zu verarbeiten, wenn Sie diesen am Vortag backen. Den Boden in 3 gleiche Teile schneiden.

potrzebuję napisany w tej samej formie tekst o kremie:

Do wysokiego naczynia wlać mleko. Powoli wsypując proszek [krem w proszku, nie wiem, może znacie na to ładne określenie ;p], mieszać całość mikserem [robotem kuchennym]. W osobnym naczyniu utrzeć [też mikserem ;)] miękkie masło i następnie dodać je do kremu. Całość miksować przez 2 min. na niskich obrotach, potem 2 na wysokich, tak, by otrzymać gładką konsystencję [to możecie zmienić, chodzi o to, żeby nie było grudek, był "gładki" etc.].

Tak przygotowany krem nałożyć na wcześniej nasączony sokiem wiśniowym biszkopt. W krem powkładać całe wiśnie, pokryć całość kremem i na to położyć następny biszkopt. Postępujemy tak samo, jak z poprzednią warstwą. Trzeci - ostatni - biszkopt smarujemy kremem, który równo rozprowadzamy po całej powierzchni, także po bokach. Tak zrobiony tort ozdabiamy z wierzchu wiśniami i startą czekoladą.

od razu mówię, daję dużo pkt, więc liczę na dobrze napisane tłumaczenie. wszelkie translatory odpadają i są zgłaszane jako spam, jak wszelkie inne próby wyłudzenia pkt.

POTRZEBUJĘ TO JESZCZE NA DZIŚ!

2

Odpowiedzi

2010-04-07T21:11:09+02:00
Spróbuję. mam nadzieję, że pomogę.

Creme:

- 120 g Zucker
- wenig Salz
- Karton dem Milch
- 4 Eigelbe
- Würfel von Butter
- Prise Zimt

Für die Creme den Zucker, etwas Salz in einen Topf geben und bei mittlerer Hitze etwas köcheln lassen. Dann langsam die gesamte Milch aus dem Karton, anschließend die vier Eigelbe sowie Würfel von Butter und Zimt dazugeben.

Die fertige Creme auf den abgekühlten Boden geben und das Ganze in den Kühlschrank stellen (nur um ein Viertel, andernfalls Gewicht zerbricht).

Zum Schluss Sahne mit Vanille, Zucker und etwas Puderzucker steif schlagen und diese vor dem Servieren über den Coconut Pie geben. Das Ganze mit Prise Zimt dekorieren und servieren. Sie können eine Blume Vanille für die Dekoration.

Viel Glück!

Mam nadzieję, że bez błędu.

P.S. Przepis jest abstrakcyjny, proporcje do tego ciasta (o ile takie istnieje ;p), nie są zachowane.

UWAGA!
Zwróciłem uwagę jeszcze raz na treść zadania i nie zauważyłem klauzuli odnośnie tłumaczenia. Było wyrażnie napisane, że chodzi tutaj o przepis na krem. Dałeś tylko wzór jak pisać owy przepis. Zadanie wykonałem poprawnie wedłóg traści jaką zadałeś. Nierozumiem więc, dlaczego uznałeś moją odpowiedź za błędną.

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-07T21:19:12+02:00
Creme:

- 120 g Zucker
- Salz
- 2l Milch
- Würfel von Butter
- Priese Zimt


mysle ze dobrze wiem ze napisalem glupote na poczatku:)


in einen grosen tops milch hinzufugen langsam die zutaten hinzufugen.alles miksen.in einen adneren topf butter miksen und zum der kreme hinzufugen.alles 2 minuten miksen danach alles glatt machen

die creme auf dem kiche Biskuit geben.auf dem krem nnormale kirchen geben und dann alles mit dem creme decken und noch mal mit Biskuit decken .den 3 letzten Biskuit schmieren mit dem creme alles gleich .so gemachte Torte dekorieren wir mit kirchen und geriebener schocolate

POPRAWIONE JUZ NIE ZGLASZAC ZE ZLE