Odpowiedzi

2010-04-07T22:19:19+02:00
R=2 cm
r=2/3h
2cm=2/3h/:2/3
2cm:2/3=h
2cm*3/2h=h
3=h

h= a * pierwiastek z trzech : 2
3= j.w. /*2
6=a* pierwiasek z trzech/: pierwiastek z trzech
6:pierwiastek z trzech = a
6:pierwiastek z trzech * pierwiastek z trzech : pierwiastek z trzech =a
(tutaj usuwasz niewymierność z mianownika)
6*pierwiastek z trzech : 3 =a
2*pierwiastek z trzech = a

P= a kwadrat * pierwaistek z 3 : 4
P= 2pierwiatków z 3 do kwadratu * pierwiastek z 3 :4
P= 4*3*pierwiastek z trzech : 4
P= 3pierwiastki z trzech cm kwadratowych