Odpowiedzi

2010-04-07T23:12:12+02:00
18zł=12zeszytów x
9zł=6zeszytów x
9 zł zł*20% =1,8 zł
9 zł+1,8zł =10,8 zł

Odp. Za 6 zeszytów droższych o 20 % trzeba zapacić 10,80 zł.
2010-04-07T23:12:40+02:00
18:12zł=1,5zł
1,5zł*120%=1,8zł
6*1,8zł=10,8zł

2010-04-07T23:34:58+02:00
18:12=1,5
15;10=0.15
0.15*2=0.30
18;2=9
0.30*6=1.8
1.8+9=10.8


Odp.Trzeba zapłacić 10,8.