Odpowiedzi

2010-04-08T14:59:34+02:00
24000*0,15=3600
24000+3600=27600

27600*0,15=4140
27600-4140=23460- końcowa cena samochodu
4 3 4
2010-04-08T15:02:54+02:00
Wartość samochodu
równą 24 000 zł najpierw podwyższono o 15%, następnie obniżono o 15% . Oblicz końcową cenę towaru.

15/100*24000=3600
24000+3600=27600zł - cena samochodu po 15% podwyżce

15/100*27600=4140
27600-4140=23460 zł - cena samochodu po 15% obniżce

Odp. Końcowa cena samochodu wynosi 23460 zł.
1 5 1
2010-04-08T15:03:30+02:00
15 % * 24 000= 3 600
24 000+3 600=27 600
15 % *27600=4140
27600-4140=23460(zł)
Chyba tak. ;D
1 5 1