Odpowiedzi

2010-04-08T15:56:38+02:00
100%-x
70%-63

x=(63*100):70
x=90

spr
90-0,3*90=90-27=63
Odp. Bluza przed obniżka kosztowała 90zł.
1 5 1
2010-04-08T16:42:45+02:00
100%-30%=70%


x-------100%
63zł----70%
x=63*100%/70%=630/7=90zł

Odp;Cena przed obniżką kosztowała 90 zł

1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-08T16:48:46+02:00
63zł=70%x
63zł:70=0,9
0,9*100=90zł
1 5 1