Klasy szóste pojechały na jednodniową wycieczkę do warszawy. w wycieczce wzieło udział 49 uczniów i 4 dorosłych opiekunów. koszt wycieczki dla ucznia wyniósł 36 zł, a dla opiekuna 46 złotych. jaki był łączny koszt wycieczki?

2

Odpowiedzi

2010-04-08T17:49:35+02:00
49*36=1764

4*46=184

1764+184=1948
1 1 1
2010-04-08T17:49:58+02:00
49*36 = 1764zł (uczniowie)
4*46 = 184zł (opiekunowie
1764 + 184 = 1948zł

całkowity koszt wycieczki wyniósł 1948 zł
1 5 1