Odpowiedzi

2010-04-08T18:54:08+02:00
Narpiew obliczmy cała trase czyli 16km+16km+8km=40km
obliczamy róznice czasu 20-15=5h
dzielimy droge przez czas 40km/5h=8km/h
odp. Pieszy szedł z predkoscia 8km/h
2 5 2
2010-04-08T18:55:36+02:00
1 godz. - 16 km
2,5 godz. - x km
x = 40 km

5 godz. - 40 km
1 godz. - x km
x = 8

Pieszy szedł z prędkością 8 km/h
7 5 7