Odpowiedzi

2010-04-08T20:08:49+02:00
1. Pierwsze śniadanie:

pieczywo żytnie- 3 kromki (60 kcal)

masło- 10 dag (100 kcal)

wędlina- 4 plasterki (120 kcal)

pomidor- 10 dag (25 kcal)

herbata - (0 kcal)

łyżeczka cukru- (40 kcal)

sok pomarańczowy- (50 kcal)

owoc- np. brzoskwinia- (40 kcal)





2. Drugie śniadanie:

drożdżówka z serem- (200 kcal)

owoc- np. banan- (70 kcal)

sok wieloowocowy- (60 kcal)



3. Obiad:

zupa jarzynowa- (150 kcal)

ziemniaki- (70 kcal)

pieczeń duszona- (300 kcal)

surówka ze świeżej marchwi- (30 kcal)





4. Podwieczorek:

sernik- 1 porcja- (350 kcal)

kompot z agrestu- 60 kcal)

razem-410 kcal



5. Kolacja:

sałatka z warzyw- (65 kcal)

wędlina, 10 dag- (120 kcal)

masło-10 dag (100 kcal)

chleb pszenno-żytni- 2 kromki- (90 kcal)

herbata - (0 kcal)

łyżeczka cukru- (40 kcal)

naleśniki z serem, 1 porcja- (320 kcal)




1st First breakfast:

rye bread, 3 slices of bread (60 kcal)

butter-10 dag (100 kcal)

sausage-4 slices (120 kcal)

Tomato-10 dag (25 kcal)

tea - (0 kcal)

teaspoon of sugar-(40 kcal)

-orange juice (50 kcal)

for example, fruit-peach-(40 kcal)





2nd Lunch:

-bun with cheese (200 kcal)

for example, fruit-banana-(70 kcal)

multi-fruit-juice (60 kcal)



3rd Lunch:

-vegetable soup (150 kcal)

Potatoes-(70 kcal)

braised roast-(300 kcal)

garnish with fresh carrot-(30 kcal)





4th Afternoon:

cheesecake-1-serving (350 kcal)

gooseberry compote-60 kcal)

Total-410 calories



5th Dinner:

vegetable salad (65 calories)

ham, 10-dag (120 kcal)

butter-10 dag (100 kcal)

wheat-rye bread, 2 slices-(90 kcal)

tea - (0 kcal)

teaspoon of sugar-(40 kcal)

pancakes with cottage cheese, 1 serving, (320 kcal)

1 5 1