Odpowiedzi

2010-04-09T08:29:45+02:00
P=AxBxC=5x4x3=60 cm³

250x60=15000
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-09T08:36:50+02:00
ZAD1. w 1cm³ mieści się około 250
ziaren piasku. Oblicz ile ziaren piasku wypełni pokój o wymiarach 5m x 4m x 3 m

V=5m×4m×3m
V=60m³
60m³ to 60000000 cm³
60000000÷250=240000
odp.w pokoju tym będzie 240 000 ziaren piasku.