Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-04-09T15:34:23+02:00
H =v₀*t + gt²/2/*2
v₀*t + gt²=2h/-g
v₀*t +t²/2h-g/:v₀
t+t²=2h-g:v₀/-t²
t=2h-g:v₀-t²
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-09T15:50:12+02:00
To zadanie nie może być tak rozwiązane, bo jest wyraźnie napisane, że trzeba wyznaczyć t, a skoro tak, to po prawej stronie nie może być t²..
trzeba to zrobić inaczej, dajcie mi trochę czasu to rozkminię ;)
1 5 1
2010-04-09T15:51:19+02:00
H= Vo * t + gt²/2 /*2
2h=Vo*t +gt²/ Vo
2h/Vo = t+gt²
2h/Vo - g² = t³
t=∛2h/Vo - g²