Odpowiedzi

2010-04-09T16:23:27+02:00
89 - 43 = 56
razem wtedy owoców będzie
99
a jabłek 56
2010-04-09T16:24:30+02:00
89-43 = 46
56+46 = 102
odp. Lącznie i jabłek i gruszek po sprzedaniu części zostanie nam 102.
7 3 7
2010-04-09T16:30:03+02:00
89 jabłek i 56 gruszek mamy na początku.
Sprzedajemy 43 jabłka, więc liczba gruszek się nie zmienia,
zmienia się tylko liczba jabłek: 89 - 43 = 46
46+56 = 102
Odp: Zostają nam 102 owoce, z czego 46 z nich to jabłka