Odpowiedzi

2010-04-09T20:07:34+02:00
X=3
y=1


3x+2y=11
3 razy 3 + 2 razy 1=11
9+2=11
2010-04-09T20:13:36+02:00
(χ-2)²+y=(χ-2)(χ+2)+2y
3χ+2y=11

A. (3,1)
(3-2)^2+1=(3-2)(3+2)+2*1
3*3+2*1=11

1+1=1*5+2
9+2=11

2=7
11=11
nie spełnia

B.(-2,0)
(χ-2)²+y=(χ-2)(χ+2)+2y
3χ+2y=11

(-2-2)^2+0=(-2-2)(-2+2)+2*0
3*(-2)+2*0=11

16=0
-6=11 nie spełnia

C.(1,4)
(χ-2)²+y=(χ-2)(χ+2)+2y
3χ+2y=11

(1-2)^2+4=(1-2)(1+2)+2*4
3*1+2*4=11

1+4=-3+8
3+8=11

5=5
11=11 spełnia
2010-04-09T20:28:56+02:00
3x+2y=11
3*3+2*1=11
11=11

a do tego drugiego chyba zadne nie pasuja bo liczylam w pamieci bo nie mam nic do pisania pod reka ale nie jestem pewna.sory.
ale jakbys miala jakies problemy z rownaniami to daj mi znac bo mialam to juz jakis miesiac temu ok?
trzymaj sie z matma!