Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-10T19:03:22+02:00
1.
29*105,3:27=113,1
Ile pozostali uczestnicy wycieczki musieli zapłacić?
2.
mamy wzór fizyczny s=v*t
s-droga
v-prędkość
t-czas
s=85*1/5=17 km
17=v*(12+18)/60 → bo 1/5 godz. to 12 min.
v=34 km/h
3.
obliczamy ilość dziewczyn"
18*400/9/100%=8
ilość chłopców: 18-8=10
70%*10=7 → tylu ruszyło czarnym szlakiem
18-7=11 → tylu ruszyło niebieskim szlakiem
4.
40000 → miesięczny zysk z jednej łodzi
40000*4(łodzie)*4(wypożyczalnie)*4(plaże)=4*4*4*4*10000=4⁴*10⁴=2⁸*10⁴
5.
tabelka wers dolny od lewej:
1, 2, 4, 8, 16, 32
po 11 min dzieci zebrałyby 2¹⁰=1024 krabów (1*2*2*2*2*2*2*2*2*2)
6.
kąt przy człowieku wynosi 60⁰, więc dorysuj sobie drugą cz. trójkąta równoramiennego, wtedy wysokość tego tr. wynosi 100√6, a x (polowa boku równoległego do linii morza) wynosi 100√2, jest tam także tr. równoramienny (ten z 45⁰) więc odległość statku od brzegu wynosi 100√6-100√2. (Nie wiem po co tam podawali ten √3
7.
V - obj. całej świecy
V₂ - obj. świecy wypalonej
a - krawędź świecy wypalonej
szukamy V₃=V-V₂
V=⅓*4*4*6=32
z tr. podobnych:
4/6=a/3
a=2
V₂=⅓*2*2*3=4
V₃=32-4=28