Odpowiedzi

2010-04-10T13:05:59+02:00
K=a/R mnozymy całe równianie przez R
K=a/R xR skracamy R (po prawej str)
KxR=a dzielimy całe równanie przez K
KxR/K=a/K skracamy K(po lewej stronie równania)
R=a/K
x-mnożenie

v=at*/2 mnożymy przez 2
2v=at*/2 x 2 skracamy 2(po prawej str)
2v=at* dzielmy przez t*
2v/t*=a

T=1/abx całe równanie mnożymy przez abx
Tabx=1/abx * abx skracamy abx(po prawej str)
Tabx=1 dzielmy całe rówanianie przez Tab
Tabx/Tab=1/Tab skracamy Tab(po lewej str)
x=1/Tab

y=2/x-1 mnozymy całe rówanie przez x-1
x-1(y)=2
x-1y=2 dzielimy przez -1y
x=2/1y (z tym że tutaj nie jestem pewien czy dobrze ^) ;pp
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-10T13:08:03+02:00
K=a/r
kr=a
r= a/k

v= at²/2
2v= at²
a= 2v/t²

T=1/abx
Tabx=1
x=1/Tab

y= 2/x-1
yx-1=2
x-1= 2/y
x= 2/y+1