W czasie konkursu uczestnik odpowiada na 50 prostych pytań. za dobrą odpowiedź uzyskuje się 6 punktów, a za każdą złą traci 4 punkty. na ile pytań uczestnik odpowiedział dobrze, a na ile źle ,jeśli łącznie zdobył 170 pkt.

2

Odpowiedzi

2010-04-10T17:57:41+02:00
50*6=300
6+4=10
300-170=130
130:10=13
50-13=37
Odp.: Uczestnik odpowiedział poprawnie na 37 pytań, a źle na 13 pytań.
Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-10T18:31:06+02:00
X+y=50 => X=50-y
(X × 6)-(Y x 4)=170

(50-Y)x6-4Y=170/-300
-10y= -130/:-10
Y=13
X=50-13=37
Poprawnych odp było 37 a błędnych 13



Liczę na naj