Odpowiedzi

2009-11-03T17:16:18+01:00
Latwo zrozumiec to zadanie
w miejscowosci Nadlesie jest 800 mieszkancow a kobiety stanowia 56,25% czyli
800 * 0,5625= 450 kobiet jest w tej miejscowosci zato

w Polesiu jest 912 mieszkancow z tego 56,25% stanowia mezczysni czyli
912 * 0,5625 = 513 mezczyzn jest w tej miejscowosci a pytanie jest ile jest kobiet wiec
912 - 513 = 399 kobiet w Polesiu

Pytanie brzmi gdzie jest wiecej kobiet i o ile?
Widac ze w NAdlesiu jest wiecej kobiet o
450 - 399 = 51 kobiet
o 51 kobiet , mam nadzieje ze pomoglem ;]
2009-11-03T17:16:46+01:00
800*56,25%=450 - kobiety we wsi Nadlesie
100%-56,25%=43,75% 912*43,75%=399 - kobiety w Podlesiu
450-399=51 Odp. Więcej o 51 kobiet jest w Nadlesiu.