Odpowiedzi

  • JJ92
  • Początkujący
2010-04-10T19:17:58+02:00
18,4=1kg
a)x=(0,5*18,4)/1=9,2
b)x=(0,25*18,4)/1=4,6
c)x=(0,1*18,4)/1=1,84
d)x=(0,75*18,4)/1=13,8
e)x=(1,5*18,4)/1=27,6
f)x=(1,05*18,4)/1=19,32

skorzystałam z metody proporcji.
2 4 2
2010-04-10T19:18:06+02:00
A ) pół kilograma sera - 9,20 zł.
b ) ćwierć kilograma sera - 4,60 zł.
c ) 10 dag sera - 1,84 zł.
d ) ¾ kilograma sera - 13,80 zł.
e ) 1 ½ kilograma sera - 27,6 zł.
f ) 1,05 kilograma sera . - niewiem.

mam nadzieje ze dobrze. :D
2 4 2
2010-04-10T19:21:37+02:00
A) 0,5 x 18,40 = 9,20zł
b,0,25 x 18,40 = 4,60zł
c)0,1kg x 18,40 = 1,84zł
d)0,75kg x 18,40 = 13,80zł
e)1,5kg x 18,40 = 27,60zł
f)1,05kg x 18,40 = 19,32 zł
2 5 2